Välkommen till en sida som ska handla om allt som rör hälsa och skönhet. På den här sidan kommer du att få tips om hur du kan ta fram den inneboende skönhet du har – och visa den för resten av världen.

Vi kommer att skriva om make-up, olika skönhetsprodukter, om behandlingar inom skönhetsindustrin samt om träning och kost. Vi vill att du ska se bättre ut – och samtidigt också må bättre inombords. Allt hänger ihop. Välkommen!

Botox

Intresserad av botox? Du är långt ifrån ensam. Behandlingar med botox i Stockholm är idag en av de mest tilltalande inom hela skönhetsindustrin. Vilket delvis förklaras av behandlingens effekt och delvis också av att det handlar om en säker behandling. Man får, helt enkelt, valuta för pengarna om man väljer att injicera botox i exempelvis pannan.

Det förutsätter emellertid även att man väljer en seriös klinik. Tyvärr så handlar det om en ganska oreglerad marknad där många oseriösa aktörer försöker sko sig på vanliga privatpersoners önskan om att rätta till detaljer man känner missnöje med. I och med att det handlar om en injektion så finns det också risker. Genom att välja en klinik med lång erfarenhet, utbildad personal och med en god renommé så får man också en säker behandling om man vill släta ut sitt ansikte och slippa förfulande rynkor.

Botox är för övrigt ett muskelavslappnande ämne som verkar genom att A) musklerna slappnar av och B) rynkorna försvinner som en följd av detta. Rätt utfört så är det en väldigt bra behandling!

Fillers

Fillers är en behandling som idag erbjuds hos många utförare – från renodlade skönhetskliniker till tandläkarmottagningar. Tyvärr så är denna tillgänglighet också någonting negativt: det finns många oseriösa aktörer på marknaden. Även om behandlingen och ämnet som injiceras i sig är ofarligt så handlar det om en injektion. Ett stick på fel ställe, för hög dosering eller bristfällig hygien kan skapa stora problem för patienten. Därför bör man vara vaksam.

Vid rätt behandling så är fillers ett perfekt sätt att skapa mer volym på vissa områden av ansiktet. Vanligast är att fillers injiceras i läpparna, men även kinderna och pannan förekommer frekvent. Skillnaden mellan fillers och botox ligger i just detta. Fillers ger volym – botox å sin sida slätar ut huden och tar, genom detta, bort exempelvis rynkor.

Hårtransplantation

Fungerar verkligen en hårtransplantation? Många män ställer sig den frågan och man gör detta på goda grunder. En hårtransplantation förr syntes på fel sätt: man kunde enkelt avgöra att en person genomfört ingreppet. Dessutom så var den heller inte särskilt hållbar – redan efter något år så försvann ofta håret.

Dagens metoder är emellertid betydligt mer sofistikerade och säkra. Dessa innebär att man inte lägger sig under kniven. Istället så plockas hårrötter – i en växande fas – från ett område på kroppen, exempelvis ryggen, och placeras en-och-en på hjässan genom speciella instrument.

Det är en behandling som tar tid – men där också effekten blir väldigt, väldigt bra. Redan efter något år efter en avslutad behandling kan en patient ha A) fått håret tillbaka och B) se håret i fråga växa och frodas precis som vanligt. En hårtransplantation i Turkiet är idag en bra behandling för män – och kvinnor – som lider av hårbortfall.

Ansiktslyft

I takt med tiden så tappar huden spänst och elasticitet. Det visar sig i form av att huden börjar hänga. Något som syns över hela kroppen, men framförallt i ansiktet. Det kan då innebära dubbelhakor, hängande ögonlock, rynkor och exempelvis små kråkfötter vid ögonen. För många blir detta åldrande svårt att hantera och där kan ett ansiktslyft vara en behandling som ger huden spänsten tillbaka.

Ett ansiktslyft idag innebär inte per se att det krävs ett kirurgiskt ingrepp där man som patient exempelvis blir sövd och där man får ett ärr som minne. Nej, idag kan ansiktslyft ske via trådar som lyfter ansiktet på ett mindre riskfyllt sätt. Trådarna är av samma sort som används vid andra typer av operationer och fördelen där är att de tas upp av kroppen. Det är både skonsammare och mindre riskfyllt.

Men, det handlar fortfarande om ett ingrepp och därför bör man alltid utföra detta på en seriös klinik. Man bör även ha en konsultation innan där ingreppet förklaras och där man själv får delge personalen om hur de egna förväntningarna ser ut.

Microneedling

Microneedling är en relativt ny behandlingsmetod som används i syfte att motverka grå, glåmig och trist hud samt för att exempelvis ta bort ärrvävnad, rynkor och fina linjer.

Det är en nålbehandling som innebär att nålar penetrerar området i ansiktet som ska behandlas. Detta med en hastighet motsvarande 50-150 stick/sekund. Samtidigt som detta sker så sprutas också hyaluronsyra in i stickhålen – något som ökar cellförnyelse; hyaluronsyra innehåller vitaminer, mineraler och peptider.

Läkeprocessen sköts av den egna kroppen och på ett naturligt sätt där röda blodkroppar får en signal om skada och där kollagenvävnad bildas. Det ger en god, effektiv läkning. Normalt så behöver man 3-6 behandlingar med microneedling i Stockholm innan full effekt ges och där man når det resultat man önskar. En behandling som passar de flesta och som – tack vare bedövningsspray – inte gör ont.

Tandimplantat

Man kan förlora tänder som en följd av misskötsel och som en följd av exempelvis en olycka. Misskötsel – där man inte borstar sina tänder, där man inte använder tandtråd och där man ignorerar kallelser från tandläkaren – är vanligast. Livsstilen kan även det påverka och leda till att man tappar sina tänder. Där kan rökning nämnas som en direkt påverkan.

Att tappa tänderna innebär ofta ett stigma. Man skäms, man mår dåligt och man isolerar sig. Dessutom så får man problem med att tugga mat och det påverkar hela matsmältningen. Idag finns det emellertid bra behandlingar och lösningar att använda vid tandlossning. Tandimplantat är ett sådant. Det är en behandling som kan – vid rätt effekt – fungera som permanenta tänder. Tandläkaren fäster skruvar i käkbenet och i dessa sätter man sedan kronor som anpassats mot hur övriga tänder ser ut. Titan är ett ämne som välkomnas av kroppen, vilket ger goda möjligheter till en permanent lösning.

Behandlingen passar långt ifrån alla, och den är även kostsam. Men, om man har rätt förutsättningar så är det också den bästa sett till att den de facto kan innebära att man får tänder som fungerar precis som ordinarie sådana.